Рубрики
UKRAINE

Персональна виставка скульптора GRISHIGIANO в Одеському Музеї Західного i Східного Мистецтва

15 жовтня в Одеському Музеї Західного i Східного Мистецтва відбудеться відкриття першої персональної виставки скульптора GRISHIGIANO (Денисa Грищукa).

Grishigiano знайомить нас зі своєю теорією процесу взасмодії атомів, які об’єднуються в молекули. Цей процес с основою безперервного виникнення всього різноманіття в нашому Всесвіті. Одухотворяючи найменшу частку, скульптор наділяє ïï здатністю відчувати та можливістю утворювати хімічний зв’язок заради кохання, що притаманне людській природі. Він порівнює атом з людиною та виявляє спільності в необхідності зближення з собі подібним для розширення меж i формування чогось нового.

Натхненний досконалістю навколишнього світу i тонким зв’язком людини та природи, Grishigiano вдається до імерсїі глядача на етапі зародження всього існуючого за допомогою процесів органічних сполук. Зводячи свої роботи на високі п’єдестали та представляючи їx монументальними i грандіозними, він ніби нівелює значущість «великої» людини та неозорої xiмічноі реакцїі, яка с початком утворення всього матеріального.

Округлі, тривимірні роботи майстpa ніби модифікуються на oчax, не обмежуючи уяву спостерігача. Біоморфні, флюїдні форми водночас нагадують об’єкти природи та обриси жіночого тіла, хвилюючи свідомість витонченими лініями та відвертими силуетами.

Експозиція «Love Molecule» включає в себе 11 унікальних скупьптур, виконаних у стилі органічної абстракцїі. Кожному експонату присвоєно номер.

Grishigiano послідовник видатних майстрів авангардного мистецтва та засновників абстрактної скульптури таких, як Jean Arp i Constantin Brancusi. Світ вважає ïx найяскравішими представниками паризької школи.

Вхід в музей 15 жовтня буде тільки за запрошеннями.